STRUČNI NADZOR

Dječje igralište Mertojak izgrađeno je na nagnutom terenu nekadašnjeg devastiranog dječjeg igrališta. Pri krajobraznom oblikovanju korištene su samo one vrste koje se smatraju sigurnima odnosno koje nisu potencijalno opasne po zdravlje djece te ne izazivaju toksikološke ni mehaničke ozljede.

Submediteranski vrt oblikovan je obzirom na netaknutu prirodu koja ga okružuje. Zelene površine vrta zauzimaju 2000 m². Vrt je podijeljen na dvije cjeline: jugoistočnu s parking prostorom i bazenom te zapadnu s interesantnim povrtnjakom u obliku kruga i voćnjakom.

Pri oblikovanju okoliša naselja vrtovi palmi u Strožancu izrađen je glavni krajobrazni projekt te su korištene tipične mediteranske biljke sa ciljem stvaranja luksuznog dojma koji dolikuje novoizgrađenom naselju. Dizajniran je okoliš koji se lako održava te izgleda efektno tijekom cijele godine.

Pri oblikovanju javne zelene površine u sklopu dječjeg igrališta u Rašeljikinoj ulici u Splitu sagledano je više aspekata: postojeće stanje terena, prisutnost prihvatljivih drvenastih vrsta, prirodne karakteristike prostora te korištenje prostora u budućnosti.