HOTEL ROMANA – MAKARSKA

OPIS PROJEKTA

Krajobraznim projektom na izvedbenoj razini obrađen je Hotelski kompleks Romana koji se nalazi na Makarskoj rivijeri. Zelene površine rascjepkane su na više dijelova, zauzimaju cca 4000 m2, te su oblikovane mediteranskim autohtonim i alohtonim vrstama.
Dizajn okoliša ujedinjuje funkcionalnost i estetiku. U svrhu funkcionalnosti stvaranja hlada predložena su mediteranska stabla koja dobro uspijevaju na suhim kamenitim tlima kao što su: hrast česmina Quercus ilex, sterilni kultivar murve koji ne stvara plodove Morus platanifolia ‘Fruitless’, bor pinjol Pinus pinea i maslina Olea europaea.
Estetski doživljaj naglašen je arhitektonskim biljkama poput palmi Washingtonia robusta, Phoenix canariensis, Chamaerops humilis, Cycas revoluta, i drugim. Prizemno oblikovanje zelenih površina napravljeno je u skladu s modernim oblikovanjem prostora korištenjem trajnica i pokrivača tla koje stvaraju interesantni dojam tijekom cijele godine. Krovni vrtovi osmišljeni su kao ugodni prostori za boravak i sunčanje, okruženi aromatičnim mirisnim grmovima lavande, ružmarina i drugih trajnica. Dizajnirani su u skladu s mogućnostima oblikovanja poluintenzivnih krovnih vrtova kojima sloj zemlje za rast korijenja iznosi od 14-17 cm. Za sve zelene površine izrađen je i izvedbeni projekt navodnjavanja.

FOTOGALERIJA

NAVODNJAVANJE