KUĆA UZ MORE – ROGOZNICA

PROJEKT

OPIS PROJEKTA

Na površini uz samu morsku obalu dizajnirali smo vrt koristeći mediteranske biljke. Odabrane su biljke koje su otporne na uvjete mikrolokacije kao što su udari vjetra s mora, posolica i intenzivno sunce. Arhitektonske biljke poput palmi pridonijele su što bržem dojmu izgrađenosti vrta. Na gornjoj etaži u blizini kuće, na mjestu gdje se trenutno nalazi šljunak, zamišljen je travnjak koji se ipak nije izveo zbog ekonomičnosti a i zbog dostupnosti vode tijekom ljeta. U budućnosti se predviđa stvoriti veliki travnjak sa mediteranskim stablašicama.
Dizajn krovnog vrta prilagođen je izgledu građevine koja se nalazi u samoj blizini mora. Tlo za sadnju na krovnom vrtu je bio svega 15 cm, stoga smo odabrali prikladne biljke plitkog korijena koje mogu uspijevati u takvim uvjetima te stvorili intenzivan krovni vrt.
Mediteranski grmovi i pokrivači tla raspoređeni su sukladno našem krajobraznom projektu a sve u cilju naglašavanja pogleda ka pučini i uživanja na terasi tijekom vrućih ljetnih dana kada klijenti najčešće koriste kuću za odmor.